dimecres, 8 d’octubre de 2014

BENVINGUTS

Us deixem amb un petit recull d'IMATGES de la RUTA DE LA CALÇ DE TARRÉS:

https://photos.app.goo.gl/tAmQqfBL88vqSmm4Ahttps://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/ruta-la-calc-definitiva-caminada-cultural-018-26852629

El mes de JULIOL vam tornar a visitar el bonic poble de Tarrés i en aquesta ocasió, el recorregut escollit va ser la RUTA DE LA CALÇ de Tarrés.

Vam finalitzar la vesprada amb un BANY NOCTURN i amb SOPAR.

La caminada va tenir una distància de 9 km aproximadament, on a través d'una ruta circular, vam poder veure diversos forns de calç del terme, alguns amb millor o pitjor estat de conservació.

Gràcies a la gran quantitat de forns que hi ha a la zona dels Plans de Tarrés, vam poder descobrir diferents tipologies constructives de forns (alçada i diàmetre diferents).

A més, dels forns de calç, vam caminar pels peus del parc eòlic de Vilobí i vam tenir la sort de veure de ben aprop els gegants aerogeneradors (100m d'alçada).
La caminada cultural també ens va permetre gaudir dels boscos de Tarrés (i en especial, del fantàstic racó de les Comes de Montgrat)

*- Què és un forn de calç?
És una construcció/excavació de planta circular i forma cilíndrica excavada en sentit vertical originant una cavitat semblant a una olla. Aquests forns s'utilitzaven per obtindre calç: és un producte obtingut de la pedra calcària -molt abundant als Plans de Tarrés- a través d'un procés consistent en sotmetre aquesta pedra a unes temperatures properes als 1000º centígrads.

A continuació podeu trobar el formulari d'inscripció (cliqueu a la següent imatge):

https://www.iter5.cat/partners/cegarrigues/inscripcions/formCursa.php?id=967

https://www.iter5.cat/partners/cegarrigues/inscripcions/llistat_inscrits.php?id=967


LLOC DE TROBADA:
El lloc d'inici de la caminada serà a les PISCINES MUNICIPALS DE TARRÉS.

Trobareu l’enllaç a google maps per a veure el LLOC DE TROBADA i COM ARRIBAR-HI des del vostre poble (CLIQUEU A SOBRE DE LA SEGÜENT IMATGE):

https://www.google.com/maps/dir//41.4237485,1.023343/@41.4228032,1.0213313,318m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada