dimecres, 8 d’octubre de 2014

BENVINGUTS

Us deixem un recull de les imatges i el track de la ruta paisatgística realitzada a l'espai dels Bessons el dissabte 5 de maig.
https://photos.app.goo.gl/ULsokt9Qu4511TD17
 
https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/ruta-paisatgistica-per-enp-els-bessons-31a-caminada-cultural-per-les-garrigues-24291301 Els Bessons és la primera serra de transició entre la part catalana de la depressió de l'Ebre i els primers contraforts de la serralada Prelitoral catalana (la serra de la Llena i el Montsant). Per aquest motiu, el relleu és força accidentat i hi destaquen els tossals, els altiplans i els racons, on s'alterna la vegetació natural dels vessants costeruts amb els conreus de secà de les zones més planeres.

El punt més emblemàtic de l'espai és el turó dels Bessons, format per dues puntes alineades en direcció nord-sud i de la mateixa altitud (594 m), superada amb escreix per la resta de turons del massís: els Marquesos (655,9 m), sostre de l'espai, la punta del Pouet (654,5 m) i el tossal del Xiveta (632,8 m).

Cal destacar-hi l'elevada presència de vegetació natural en els vessants dels tossals i serrats, majoritàriament brolles i garrigues, així com fragments de bosc d'alzina carrasca o carrascar i bosquines de pi blanc.
Tota aquesta vegetació natural es combina perfectament amb els camps i bancals d'ametllers, oliveres i vinya.

Pel que fa referència a la fauna, destaca la presència de l'eriçó, la musaranya comuna, la rata cellarda o esquirol. També hi és abundant el senglar i la guineu i últimament s'ha detectat la presència d'alguns cabirols.  

Aquest paisatge vegetal agroforestal, molt obert, amb vegetació baixa i arbustiva intercalada amb els cultius de secà, afavoreix l'abundància de perdius i, sobretot, de conills, ambdós preses d'aus rapinyaires diürnes com ara l'aligot, i de rapinyaires nocturns com ara el duc, l'òliba, el mussol comú, el gamarús i el mussol banyut.
A més, aquest espai és una zona de dispersió d'individus joves de l'amenaçada àguila cuabarrada o perdiguera i de l'àguila daurada o reial procedents de les serralades prelitorals i litorals catalanes i d'altres zones mediterrànies de la península Ibèrica i del sud de França, on nidifica en les cingleres.  (font: espaisnaturalsdeponent.cat).

LLOC DE TROBADA:
El lloc d'inici de la caminada serà al CONSELL COMARCAL DE LES GARRIGUES.

Trobareu l’enllaç a google maps per a veure el LLOC DE TROBADA i COM ARRIBAR-HI des del vostre poble (CLIQUEU A SOBRE DE LA SEGÜENT IMATGE):

https://www.google.es/maps/dir//41.5133575,0.8767418/@41.5127619,0.8721859,634m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0

Us avancem el CALENDARI DE FEBRER A JULIOL per a què pogueu reservar-vos el dia a l'agenda.(cliqueu AQUÍ!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada