dimecres, 8 d’octubre de 2014

BENVINGUTS

Benvinguts a les caminades culturals per les Garrigues.
Ben aviat us adjuntarem el CALENDARI DEFINITIU DE CAMINADES CULTURALS PER LES GARRIGUES 2019.

Durant els mesos de desembre i gener no hem programat cap caminada cultural per diverses raons (primerament, organitzem diversos crossos escolars i ens és molt difícil trobar dates lliures; a més, ens hem trobat que els últims anys durant aquests dos mesos, la participació era molt minsa ja sigui perquè la meteorologia a la comarca no és la més idònia i perquè és època de cullir les fantàstiques olives.

Per aquests motius, el calendari que properament publicarem, serà de febrer a desembre 2019.

Com sabeu, la caminada cultural del mes de Novembre va tenir un format diferent. Va ser una marxa de sortida lliure i l'opció d'escollir entre les 3 distàncies proposades.

La MARXA CULTURAL PER LA VALL DE VINAIXA (1ª marxa popular de les Garrigues) va tenir lloc el DIUMENGE 18 DE NOVEMBRE.
 
Els poc més de 200 participants van poder escollir entre 3 opcions segons la condició física.
  A més, durant els recorreguts hi havia diferents indrets d'interès on van poder parar i descobrir cada espai (n'hi havia de senyalitzats amb cartells informatius i n'hi havia que es trobava un GUIA cultural on va fer les explicacions personalment).

Les rutes dissenyades van ser:
*- RUTA GARRIC (8,5km i 215mD+).
*- RUTA DE L’OLIVERA (17km i 370mD+).
*- RUTA DE LA PEDRA SECA (23km i 550mD+) .


Aquesta primera edició de la marxa popular de les Garrigues va tenir el punt neuràlgic a la població de Vinaixa on entre altres indrets interessants, vam descobrir l'espai d'interès natural de la Vall de Vinaixa (+ info), l'espectacular marge de pedra del Bessó, diverses fonts, l'ermita de Sant Bonifaci i el curiós Puig i com no pot faltar, també vam trobar les fantàstiques construccions de pedra seca típiques de les nostres contrades (masos, cabanes, aljubs, marges,etc.).


A continuació podeu trobar el LINK DEL BLOC on podeu consultar TOTA LA INFORMACIÓ DETALLADA:


https://marxagarrigues.blogspot.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada