QUÈ SÓN LES CAMINADES CULTURALS?

QUÈ SÓN LES CAMINADES CULTURALS I QUÈ PRETENEN? Des del Consell Esportiu de les Garrigues, juntament amb el Centre d'Estudis de les Garrigues i amb la col·laboració del Consell Comarcal de les Garrigues es pretén dinamitzar i donar a conèixer els racons més emblemàtics de la comarca promovent la pràctica d'activitat física.

Aquestes caminades culturals, amb la possibilitat de descobrir i d'iniciar-se en la pràctica de la marxa nòrdica tenen com a finalitat fomentar la pràctica d'activitat física lligada amb la vesant cultural, tot descobrint les peculiaritats culturals i històriques de cada població de la comarca.

Mensualment es realitzarà una caminada cultural (generalment l'últim diumenge de cada mes) on, amb un tècnic de cultura, descobrirem les diferents poblacions de les Garrigues i els seus paratges més peculiars i que alhora són desconeguts per molts dels habitants de la comarca.

A més, en aquestes caminades culturals hi haurà la possibilitat, per als qui vulguin, de tastar la marxa nòrdica i de descobrir la tècnica mitjançant un monitor titulat en marxa nòrdica.

Descobrim i dinamitzem

la comarca entre tots!!!


Què és la marxa nòrdica?

La marxa nòrdica (en anglès, nordic walking) és una activitat física que consisteix a caminar amb l'ajuda de dos bastons. Va néixer  a Finlàdia com una forma d'entrenament per als esquiadors de fons a l'estiu i actualment el nombre de practicants augmenta de forma considerable any rere any.

Ens ofereix una manera senzilla, natural, i molt eficaç de millorar la pròpia condició física i de tonificar la musculatura, independentment de l'edat, el sexe i la preparació física.

A més és divertit, relaxant, i assequible econòmicament. Si s'utilitza correctament la tècnica, la marxa nòrdica treballa la major part de la musculatura corporal, sense carregar de manera excessiva les articulacions, amb tots els beneficis que això representa.

Uns dels principals avantatges d'incloure els bastons a l'hora de caminar és que al moure més musculatura corporal (hi ha estudis que demostren que es mobilitza el 90% de la musculatura) el cos necessita més energia per a funcionar i com a resultat s'aconsegueix que el cos crema més caloríes que no pas amb l'activitat de caminar tradicional


Imatge de la caminada cultural de Juneda (Ruta de la 4a sèquia del Canal d'Urgell + visita exposició Minferri)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada