INFORMACIÓ TURÍSTICA I GASTRONÒMICA

Podeu trobar més informació de la comarca als següents enllaços:

Oficina de turisme de les Garrigues

Consell Comarcal de les Garrigues

Rutes Geoposicionades a les Garrigues 

A continuació us adjuntem un enllaç on podreu consultar els diferents restaurants, cellers, cooperatives i molins d'oli, allotjaments i rutes que podeu trobar a tota la comarca:  Tríptic informació de les Garrigues (cliqueu a sobre)

Informació GASTRONÒMICA i TURÍSTICA per la caminada de L'ALBI:

 Amb 803 habitants, el terme municipal de l'Albi es troba al sud de les Garrigues i té una extensió de 32.96 km2.

La vila és situada al peu de les restes del castell d'origen medieval (s. XII). Fou engrandit i reformat a finals del segle XV. Convertit en palau renaixentista, ocupa un turó dels afores del poble. Al nucli residencial, es pot veure un portal de mig punt amb arc rebaixat, cobert per una volta de motllures encreuades simples, en la clau de la qual figuren diversos escuts, un d'aquests amb un lleó rampant i un altre en forma de llosange.

L'Església Parroquial de Santa Maria data del segle XVIII, és d'estil renaixentista i té la façana barroca. Consta de tres naus i d'un campanar de 34 m. A dins hi ha una cripta dels barons de l'Albi.

L'Ermita, dedicada als sants metges Cosme i Damià, data del segle XVI i fou restaurada l'any 1909. És d'una sola nau i a l'interior s'hi guarden unes pintures dels sants Abdon i Senen i de sant Antoni de Pàdua.

Al nucli antic de la població s'hi conserven la plaça i el carrer Major, amb els porxos i les cases de pedra i el Call, antic barri jueu, al qual s'accedeix des del carrer Major a través d'un arc gòtic (s. XIV).

També la vila conserva notables edificis com l'Ajuntament, la cooperativa del camp (obra de Cèsar Martinell), l'arc rodó del carrer del Forn i vestigis de l'antiga muralla.

Al terme municipal hi ha dos conjunts de pintures rupestres, el de la Vall de la Coma i el de la Balma dels Punts, que es poden visitar a hores concertades, es troben a uns 5 km de la població i estan declarats bé d'Interès cultural del patrimoni històric.

També es pot gaudir d'indrets naturals plens de frescor, com la Font de la Teula i la Cova del Cintet.

http://www.turismegarrigues.com/ca/comarca/poblacions/lalbi/visitesdinteres

https://restaurant-ca-la-margarida.business.site/?hl=es


Informació GASTRONÒMICA per la caminada de GRANYENA DE LES GARRIGUES:


Amb només 158 habitants a Granyena de les Garrigues s'hi cultiva principalment oliveres i ametllers.
El poble (366m d'altitud), situat a la riba dreta de la Vall Major conserva molts espais amb reminiscències medievals: carrers estrets i alguns casals de pedra.
Tant l'església vella com la nova corresponen a dues èpoques de prosperitat, la del repoblament i la de l'extensió de l'olivera. La de Sant Miquel (segle XVIII) llueix una bonica façana barroca i un interior neoclàssic. Es conserva encara l'antiga església, del segle XII, on destaca la senzilla façana d'estil romànic de transició.

Si voleu menjar bé, us recomanem que feu parada al restaurant LA GARBINADA (link) on gaudireu d'una magnífica gastronomia.

http://garbinada.com/


Bars i restaurants per la Ruta dels Castelldans:
Llocs d'interés: A Castelldans podreu visitar les arcades, el museu de l'oli i del món rural, les ruïnes del castell de la Vila, l'església de la Mare de Déu de l'Assumpció, escuts dels monjos Cartoxans i la Ermita de la Mare de Déu de Montserrat. (PODEU TROBAR MÉS INFORMACIÓ AQUÍ!)


Bars i restaurants: 
- Café Europa:
973120565
Pl. Catalunya 6 Castelldans (Lleida)

- Bar restaurant Ca l'Espardenyer:
 973 120 026
 Pl. Catalunya 3 Castelldans ( Lleida)

Bars i restaurants per la Ruta dels Torms:
Llocs d' interés: en aquesta petita població de 153 habitants, us recomanem visitar l'església parroquial de Sant Joan Baptista. Fou construïda a principis del s. XVIII i té una portalada ricament esculpida i una guarnida façana barroca.
També l'escola de la Mancomunitat és d'obligada visita ja que fou construïda l'any 1918, és un dels llocs més emblemàtics de la vila. Es va edificar perquè els alumnes i el mestre Joan Benet i Petit havien guanyat el primer premi d'un concurs de redacció escolar celebrat a Lleida el premi del qual consistia en la construcció d'una escola nova. El centre va ser un dels quatre que la Mancomunitat de Catalunya havia establert segons les directrius pedagògiques més avançades de l'època. 
Bar del Casal
C. Prat de la Riba, 20 (Els Torms)
Tel. 973 128 187


Bars i restaurants per la Ruta de Fulleda:
Llocs d' interés: Fulleda és un d’aquells municipis que encara conserva el sabor i el ritme de la vida de poble. Tranquil, sense estridències, sense presses...
Amb 94 empadronats, és la població amb menys habitants de la comarca. 
Com a visites interessants us recomanem que a part de fer un passeig per gaudir de les meravelloses vistes i paisatges que ofereix Fulleda, visiteu l'antic molí d'oli restaurat, l'església de Santa Maria, el monument a Agustina Saragossa o visitar el celler Matallonga entre altres punts d'interés del municipi. 
  
Celler Matallonga
Raval, 8 (Fulleda)
Tel. 660 840 791
Bars i restaurants per la Ruta de Juncosa:
Llocs d' interés: Diu la llegenda que quan Déu nostre Senyor féu el món, posà el compàs damunt, el féu voltar i sortí el món ben rodó i amb Juncosa al bell mig. Motiu pel qual podem trobar un forat que ho escenifica al davant de l’església.
També us recomanem fer una visita a l'església parroquial de la Nativitat de Nostra Senyora i a l'ermita de Sant Joan, situada a un quilòmetre del poble sota una roca. 
Bar Juncar
C. Major, 3 (Juncosa)
Tel. 973 128 088

Bar restaurant-Casal
Pl. Major, 6
Tel. 973 128 093  

Bars i restaurants per la Ruta de Bovera:
Llocs d'interés: Bovera, una petita població d'uns 340 habitants al sud-oest de la comarca i que limita amb la Ribera d'Ebre. Com a punts d'interés a visitar trobareu l'església de Sant Josep, que recorda en l'actualitat un temple barroc, encara que pertany al romànic de transició. Hi trobem, a més, un portal romànic del segle XIII, on abans hi havia la casa rectoral.
Bar Can Miquel
C. de la Carrerada, 15
Tel. 973 133 360Bars i restaurants per la Ruta de l'Espluga Calba:
Llocs d'interés: L'espluga Calba es situa al fons de les valls de Matallonga i de Cortals. Com a punts d'interés a visitar hi ha l'església de Nostra Senyora de la Immaculada Concepció, on destaquen els impressionants frescos obra de l'artista Josep Minguell. I com no, una visita obligada és el majestuós castell de pedra, del segle XIII, on es pot visitar l'Aula Magna, antic punt de trobada de l'orde de Sant Joan de Jerusalem. També hi trobareu l'espai Antoni Ferrer; és un espai cultural dedicat a la memòria de l’espluguenc, que l’any 1493 va acompanyar Cristòfor Colom en el segon viatge a Les Antilles.
Bar casa nostra
Pl. del Pou, 9
Tel. 648 741 962 
 
 Bars i restaurants per la Ruta de Tarrés: Els camins d'aigua al secà:
Llocs d'interés: Aquest petit municipi situat a l'est de la comarca té uns 110 habitants. No marxeu de la vila sense fer un tomb pel conjunt urbà on destaca per les façanes de pedra vista de moltes de les seves construccions. També podeu visitar l'ermita de la santa creu i la plaça de la Font, que conserva encara els aljubs per abeurar els animals i rentar la roba.
Si sou amants del senderisme, trobareu dos rutes molt recomanables per a fer. (trobareu més informació al web de l'ajuntament) 
 Bar restaurant el Sindicat
Serveis de Bar Restaurant i Apartaments Turístics, al nucli urbà del municipi de Tarrés.
Telefon: 973175676

El Pati de Tarrés
Allotjament Rural dins el nucli del municipi de Tarrés.
Telefon: 973402045

Restaurant el Parador
Servei de Restaurant, als afores del nucli urbà del municipi de Tarrés
Telefon: 973175817

Bars i restaurants per la Ruta del Vilosell: Encant per descobrir
Llocs d'interés: És un poble petit, de 200 habitants. Com a punts a visitar us recomanem que us deixeu perdre amunt i avall pels carrers empedrats i gaudiu de l'encant d'aquest municipi. També podeu visitar l'església barroca de Santa Maria, l'Ermita de Sant Sebastià i la creu de terme que hi ha. O bé si us agrada caminar, no us decebrà un passeig per la verge vall del riu Set.
Trobareu més informació aquí!

Bar-restaurant CAL LLUÍS
Plaça Sant Sebastia, 8 
973 17 59 06

 Bar-restaurant EL CENTRE
Plaça Sant Sebastia, 1

Bar-restaurant ELS ARCS
Plaça de l'ajuntament

Bars i restaurants per la Ruta Art + borètum (La Pobla de Cérvoles)
Llocs d'interés: És un poble de muntanya situat al peu de la serra de la Llena. Aquesta serra, d'una llargària de 15 km, té una alçada que oscil·la entre els 900 m i els 1025 m. Aquesta població compta amb uns 250 habitants i té nombrosos punts i activitats interessants a visitar. Us recomanem una visita a l'Arborètum de les Garrigues Dr. Barberà, a l'ecomuseu de l'oli, a l'ermita de Sant Miquel o a la Vinya dels artistes (propietat del Celler Mas Blanch i Jové).

Trobareu més informació aquí!
Restaurant LA LLENA
Avgda. de Les Garrigues, 16
Telèfon: 973175117
 
 Restaurant CA LA MARI
Avgda. de les Garrigues 11
Telèfon: 973175731


Bars per la Ruta arqueològica per la Vall del riu Set (el Cogul):
Llocs d'interés: Situat a la Vall del riu Set, la població del Cogul compta amb les pintures rupestres de la Roca dels Moros, declarades Patrimoni Mundial per la UNESCO.I per completar la visita a la població, us recomanem que feu una visita a les tombes del Saladar i a l'església parroquial de la Mare de Déu de l'Assumpció.

Bar Centre Recreatiu
Plaça de la Vila, 10
Tel. 973 120 110
Menús diaris, expectaculars cargols a la llauna (per encàrrec) i carn a la brasa
PODREU COMPRAR OLI D.O.P LES GARRIGUES AL MATEIX BAR DE LA PLAÇA!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada